28 May 2012

Flormar Srbija i bahatost

Nedavno je u Beogradu otvorena prodavnica Flormar kozmetike. Dobili smo novog uvoznika (Flormar Srbija), a izgubili starog (Dist Net). Dok se ranije kozmetika ove firme mogla naći samo u privatnim parfimerijama, sada smo dobili prodavnicu u centru Beograda koja drži samo ovu kozmetiku i u kojoj bi trebalo da može da se nađe njen ceo asortiman.

U čemu je problem?

U tome što je novi uvoznik udvostručio cene po kojima smo do pre neki dan kupovali Flormar proizvode. Kada su neke mušterije na zvaničnom Facebook profilu novog uvoznika prokomentarisale ovu situaciju, njihove poruke su obrisane, a oni izbrisani sa liste prijatelja. Ja sam među korisnicima čiji je komentar obrisan. Žao mi je što nisam napravila snimak te poruke, ali se sadržaja dobro sećam. Poenta je bila da Flormar kozmetika jeste kvalitetna (što je uvoznik naveo u svom komentaru kao opravdanje za cenu), ali da nije naprasno postala dva puta kvalitetnija i u dva puta lepšoj ambalaži, niti su se uvozniku dažbine udvostručile da bi mogao da opravda dvostruko veću cenu u odnosu na prethodnog uvoznika. Završila sam opaskom da mi sve deluje kao da je neko odlučio da se obogati preko noći.

Ovde se može videti nekoliko drugih, sada takođe izbrisanih, komentara čije su autorke poput mene izbrisane sa liste prijatelja.

Flormar Srbija verovatno računa na to da će ljudi koji koriste Flormar proizvode nastaviti da kupuju kod njih jer nemaju drugog izbora, a da će novom prodavnicom na prometnom mestu privući veliki broj novih kupaca. Dok je ovo drugo prilično izvesno, za prvo su se silno prevarili. Stare mušterije znaju kakve su cene bile dok je uvoznik bio Dist net, znaju kakve su cene istih proizvoda u Turskoj (zemlji porekla) i u zemljama u okruženju, a te cene su otprilike jednake cenama kakve su bile dok se Flormar Srbija nije pojavio na tržištu.

cene starog uvoznika

Ne znam kakvi su im planovi za druge gradove u Srbiji, ali privatne parfimerije će verovatno morati da uvoze od njih i da prodaju robu najmanje po njihovim cenama. Pošto trenutno imaju monopol na domaćem tržištu njihova poslovna politika je ravna uceni. Hoćemo li dozvoliti da nas siledžije ucenjuju? Ja neću i apelujem na sve vas da im glasno kažete NE! Za novac koji biste dali njima možete kupiti proizvode bilo koje druge svetske parfimerijske firme poput Deborah, Max Factor, Maybelline... Možete za manje novca podržati domaće proizvođače poput Aure, Don Juana ili Martinovića. Bolje nam je da se skupi više nas i da naruči željene Flormar proizvode od nekud iz okruženja nego da plaćamo bahatom domaćem uvozniku koji nema poštovanja za svoje mušterije i nije spreman da sasluša i javno odgovori na kritiku korisnika.

cene novog uvoznika

cene novog uvoznika

Pridružite nam se u Facebook grupi. Dajte svoje mišljenje, predlog, ideju. Obavestite drugarice, rođake, koleginice o ovoj situaciji. Ne dozvolimo siledžijama da nas nadjačaju. Nemojte kupovati u prodavnicama Flormar Srbija jer su se oni okrenuli protiv svojih mušterija i time izgubili pravo da ih uopšte i imaju.

OVO NIJE POZIV NA BOJKOT PROIZVOĐAČA VEĆ NOVOG DISTRIBUTERA ZA SRBIJU!


19 comments:

  1. Bravo,Cajka! Sharujem! :D

    ReplyDelete
  2. Tako je!!!

    Cestitam na blogu, fenomenalno izgleda!!

    ReplyDelete
  3. Мал' ме срчка није стрефила кад видех нове цене!

    Флормар важи за квалитетну а приступачну козметику... свугде, а они се сад бацају у ранг са Лореалом и Макс Фактором - није вредно тога.
    Штета.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaistinu šteta. Jesu dobri, ali nisu toliko dobri.

      Delete
  4. Najveće pohvale za tvoj blog o noktima, odličan je!:) Follower sam! A što se tiče bezobrazluka novog uvoznika, širim dalje! Takođe glasam za varijantu da poručujemo iz zemalja u okruženju kad se nakupi malo više kozmetike za poručivanje, ali najviše glasam za "kupujmo domaće".;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Sandra.
      Svakako, kupujmo domaće, kupujmo u okruženju i radimo na podizanju svesti.

      Delete
  5. Pa ne mogu da verujem, pre nekoliko dana sam za 200 i nešto sitno dinara kupila karmin a sada cena duplo veća, bezobrazluk. Jesu super i kvalitetni i ne testiraju na životinjama, ali čemu ovoliko poskupljenje + brisanje komentara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postoji tu neka zakulisna priča koju ja znam samo delimično i to iz treće ruke, ali svodi se na čistu ljudsku obest, lakomost i neznanje. Udvostručili su cene pre ovog opšteg poskupljenja, novih poreza i nivelacija ceana u skaldu sa evrom, tako da se na to ne mogu vaditi, a u Turskoj su cene na nivou onih koje su kod nas bile ranije pa još i niže.

      Delete
  6. cula sam da je novi uvoznik supruga predsednika opstine Zvezdara tako da je svaki dalji komentar izlisan...eto odgovora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni taj podatak ništa ne znači, posebo ako je neproveren.

      Delete
  7. JU! Nisam ni znala... Sad kapiram zasto je kod mene u parfimeriji rasprodaja :D Shareujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jovana, Jul 2013

      Flormar je kao Flormar je O.K ali da li su O.K i oni koji drze Flormar u Srbiji??? Kome ostavljamo pare? Devojke iz Vozdovca rintaju za sicu, gazdarica iz krpi za zvaku glupost, prasina, sta treba da pricaju a sta ne, nemaju pauzu jer nemaju dovoljno devojaka, nema ni wc ni da jedu ni da piju, izgledaju kao papagaji od sminke po naredbi ugovora koji su potpisale. Uzas koliko ih muce! A da ima da se nadju njihovi proizvodi po nizim cenama ima, i da su svugde jeftiniji nego kod nas jesu...uspeh je biti covek i to nemoze svako!

      Delete
    2. Znam ko je "GAZDARICA" Flormara?! Cilj opravdava sredstvo, izrabljuje, zaradjuje ali kulturu i dobrotu kupiti nemoze! U Turskoj je to kozmetika za najnizi stalez a kod nas ako bi poverovali kao LOREAL, a gde se prodaje? Pa na malo lepse uredjenoj tezgi i pored svega me ne iznenadjuje teror nad zaposlenima. Komleksi su cudo i lece se na razne nacine. Smesne su im one ucestale akcije kao 20% pa 50% snizenje, pa koliko onda oni zaradjuju kad stalno imaju snizenje za one koji nerazmisljaju? Bila sam sa drugaricama pred maturu do njihove tezge u Uscu i sta reci osim da smo se samo nasmejale i odatle otisle u lokalnu parfimeriju i za manje para nakupovale sve i svasta.

      Delete
    3. Jovana,

      Ma plata im je bednih 25000. Radno vreme kao sest sati ali mora nesto ranije da se dolazi pa to vise nije sest sati,a ostaje se i duze, rade same u smeni i nesto kao jedan dan rade ceo dan da bi imale slobodan dan. Gadni uslovi rada za rad na tezgi sa musterijama na kasi, a gde su tu lopovi i kradje, same sve placaju tako da plata ispadne manja od 25000 a puno sati rada bez predaha. Rad na ugovor, nije ni cudo sto im odlaze radnice i pametne su te koje odu! Moja drugarica htela da konkurise kod njih ali kad je saznala kako prolaze devojke u Vozdovcu odustala je bez razmisljanja, zaposlila se devojka u pekari preko puta skole 35000 plata, radi sest sati, vikend svaki slobodan. Cak i pekare imaju vecu platu. Jad i beda a tolike cene!

      Delete
    4. Ko da gazdaricu briga za radnice, boli je uvo ima koga da maltretira i da nahrani sebi sujetu! A sto se cena tice ko voli nek izvoli svaka roba ima svog kupca! Najjadnije je to sto se iskoriscava bez milosti neko ko mora da rinta pa cak i za tu bednu crkavicu i dok platis prevoz za sta si radio i gde si bio i jos ides na posao cekajuci ponizenje...jezivo. Tema bez kraja a niko nista promeniti nemoze, uhvaceni smo za gusu pa ko prezivi!

      Delete
    5. srecna sam ja vidim, kupijem lakice u zemunu na ulici one golden rose i kod kineza za 80dindzi neke staklo sjajne, radim u butiku sest sati dnevno, svaka druga subota slobodna, nedelja neradna, vlasnici me postuju i cuvaju i naravno da se trudim da radim maximalno, uvek me zastite i do danas sam kukala na platu ali od sad mojih 37000 volim a moje poslodavce volim jos vise! Strasno je kad ti neko stalno kenja i tera da radis pod p4ritiskom umesto da te poslodavac motivise i da radis bolje oni se izdrkavaju, grozno. a tek sto su psihopate i kao u kuci velikog brata spijuniraju zaposlene, to je bolesno, imaju vremena viska zaludni umovi

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...