21 July 2012

Aura Nail Beauty 803 Autumn Rain

slika preuzeta sa zvaničnog sajta
http://www.aura.co.rs

Aurina Nail Beauty linija ne sadrži formalin, toluen i kamfor. Na sajtu tvrde da pruža savršenu pokrivenost već od prvog sloja, da se brzo suši, da je otporan na krzanje i udarce, da od njega ne žute nokti i da boja traje 7 dana. Drago mi je što za sve ove tvrdnje mogu reći da su se meni u praksi pokazale kao tačne. Jedina zamerka koji imam na Nail Beauty liniju je prilično klasičan, da ne kažem dosadan, izbor boja. Pakovanje je od 10,5 ml i sada ovi lakovi koštaju 300 dinara.

Aura Nail Beauty line of polishes doesn't contain formaldehyde, toluene and camphor. It is claimed on the website that it gives perfect coverage in one coat, that it dries fast, that it is chip-resistant, that it doesn't stain nails and that the colour lasts for 7 days. I am very happy to say that in my experience all these claims turned out to be true. The only thing I might object to is this line's rather boring choice of colours. They come in 10.5 ml bottles and cost about 3 €.

Aura Nail Beauty 803 Autumn Rain

Autumn Rain je još jedan od lakova koje je Aura zimus povukla. Nejasno mi je zašto se i dalje nalazi na Aurinom sajtu kao da je u ponudi kada se ne može naći ni u jednom Liliju i kada je jedan njihov komercijalista rekao da se ta boja više ne proizvodi. U ponudi postoji srebrni lak, ali ne zove se Autumn Rain i nije pod brojem 803. Nisam sigurna da ga ima na sajtu u paleti boja. Već sam spominjala da su veoma neažurni po pitanju unošenja izmena na sajt, a ovo to samo potvrđuje. Jedva sam ga ulovila zahvaljujući dojavi na forumu da su ostala dva u parfimeriji Dona u 29. novembra. Možda je onaj drugi i dalje tamo i čeka svog vlasnika.

Aura Nail Beauty 803 Autumn Rain

Na prvi pogled, ovo je klasičan čelično siv lak. Kada se malo bolje zagledate, vide se i sitne ružičaste i plave ili zelene čestice. Po boji mu je veoma sličan Rocket Fuel. Autumn Rain je, za razliku od preostalih Nail Beauty lakova koje imam, suviše prozračan da bi pokrivao iz jednog sloja, ali dva tanja sloja daju ujednačenu boju i potpunu pokrivenost. Vide se tragovi mazanja, što mislim da je neizbežno kod ovog tipa metalik lakova. Sjaj mu je prilično plastičan i nije veoma visok.

At first glance this is regular steel-grey polish. But on a more detailed inspection you can see tiny pink and blue or green shimmer. It is similar in colour to Rocket Fuel. Unlike other Nail Beauty polishes, Autumn Rain it is too sheer to be a one-coater, but two thin coats give even colour and full coverage. It is frosty, which I don't like, but I think that it is inevitable with metallic shimmers. The gloss is not very high and it reminds me of plastic.

Aura Nail Beauty 803 Autumn Rain

Na svim slikama imam dva sloja laka i nemam nadlak. Slike su snimane na dnevnom svetlu.

I have two coats of polish in all photos, and no top coat. All pics were taken in daylight.


23 comments:

  1. bože, stvarno ne verujem da su toliko neažurni. a i to povlačenje boja... od svih nađoše baš taj divni kišni i on the edge... imaš li black sofa? sa gornje sličice mi izgleda zanimljivo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao da namerno povlače najzanimljivije boje.
      Imam Black Sofa - to je crna za ljude koji ne žele da nose crni lak. Dobar je lak, ali boja nije dovoljno intenzivna.

      Delete
  2. Slažem se, najlepše boje povlače :( Mnogo mi je žao što nisam ugrabila crveni Hot and Chili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da je mnogima žao zbog toga i šteta je što su tako dobru boju povukli.

      Delete
  3. Svidja mi se nijansa :) Samo me nervira sto su poskupeli, pa sad i nisu tako povoljni.. Nije neka razlika, 50tak dinara, ali bih pre za 380 kupila neki China Glaze. :) I kad vec povlace neki lak, mogli bi da mu spuste cenu, kao npr. Essence

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar im ne spuste cene tamo na okruglim stalcima? Ubeđena sam da su OTE i H&C bili jeftiniji, ali kupila sam ih zimus pa se i ne sećam najbolje.
      I ja prosto razmišljam kako mi se mnogo više isplati da kupim China Glaze jer je pakovanje veće. S druge strane, veće pakovanje je ono što me odbija od CG lakova jer već sada nemam prostora za sve lakove koje imam. Moraću praviti čistku.

      Delete
  4. Na okruglim stalcima su iste cene kao i na štandovima. Možda su tada svi Nail beauty bili na nekom popustu, ne pamtim. Slažem se da bi mogli da snize cenu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na ispravci. Moguće je da su tada svi bili na nekom sniženju, a moguće je i da su svi bili po redovnoj ceni. Zaista se ne sećam.

      Delete
  5. Mislim da je cena na stalku ista. Jednom sam naletela na popust u Idei Extra, ali je vazio za samo par nijansi.
    Pa da, i ja sam svesna da nikad necu potrositi lak od 14 ml, ali je izbor boja u svakom slucaju mnogo bolji. Mada i kod Aure ima pomaka, da ne gresim dusu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izbor boja je neverovatan. Već sada razmišljam kako bih mogla da počnem da štedim za sajam.

      Delete
    2. U tom slučaju moram da ti napomenem da Lubu Heels ne pokriva duge nokte ni iz tri sloja, jer znam da ti se dopadao. Moj je dosta redak, ali i sama baza nije dovoljno pigmentovana. Ne znam na koju foru swatchevi na netu izgledaju drugačije, jedini način je da se ispod nanese crni lak, ali onda bi bilo logično da se to naznači. Lak je prelep, meni nije problem da nanesem jedan puniji sloj crnog Flormar True Color i njega preko. Neuporedivo bolje izgleda nego sa providinim u kojem su crvene šljokice (imam jedan mali Selene). I ovaj poslednji što sam uzela, Grape juice, ne pokriva najsjajnije. Sa ostalima sam prezadovoljna i trošim ih, pogotovo kad sam u žurbi jer se lako mažu. Smoke and Ashes ima odličnu tamnu bazu, pokriva iz jednog sloja.

      Delete
    3. Hvala za ovakav iscrpan izveštaj. Luby Heels mi nije na listi otkako sam napravila svoj franken, ali Smoke and Ashes i Stone Cold mi jesu na spisku i verovatno ću ih uzeti, kao i ovaj nov magnet koji treba u avgustu da se pojavi na tržištu.

      Delete
    4. Nema na čemu. Stone Cold nemam, možda bi mi se svideo da sam imala prilike da ga vidim. Sve ukupno, imam 14 CG, ako sam dobro izbrojala :)

      Delete
    5. Ne mogu da se setim ko sa foruma ga ima, ali znam da sam svuda po netu čitala kako se on od cele Hunger Games kolekcije najlepše maže.

      Delete
  6. Slabo ih ima i na Facebook-u. A ja bas mislim da je jako bitno da sve kompanije imaju Facebook stranicu i budu aktivni na njoj, objavljuju novosti i to.. mnogo znaci. Zanima me koliko lakova imas? :D Osecam da ih je mnoooogo! ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da. Deluju veoma nezainteresovano za interakciju sa korisnicima. Šteta, jer mogli bi da vide šta mislimo da ne valja, a šta valja.
      Lakova trenutno imam 107. Uskoro ću napraviti nov spisak i prikaze na rozetnama pa ćeš moći da vidiš šta sve imam.

      Delete
  7. Ovo je jedan od mojih omiljenih. Kad sam ga kupila pre dve godine toliko sam se odusevila sa njim da sam ubrzo posle kupila jos dva onako spojena po ceni jednog (tako su ih tad prodavali), ludak, znam. Poprilicno sam ga mazala, ali sam shvatila da su 3 bocice ipak previse pa sam jednu poklonila a jednu frankenovala u Black Pearl varijantu. Inace mrzim kad povlace lakove.

    ReplyDelete
    Replies
    1. evo i prilog http://farm7.staticflickr.com/6062/6073211527_00265a13ac_b.jpg
      :D

      Delete
    2. Jao, znam. Kod tebe sam ga i videla prvi put (sećam se da sam tražila swatch za Metropolis) i zaljubila sam se u boju, ali tada su ga već povukli i nisam mogla da ga nađem do nedavno. Još mi je proletos ljubazna prodavačica u Liliju učinila uslugu i kod Aurinog komercijaliste se raspitala o statusu ovog laka te sam tada izgubila svaku nadu da ću ga naći, ali izgleda da nam je ipak bilo suđeno :D

      Delete
  8. Guglajuci za Aurin On The Edge dupe, naidjoh nrvn na tvoj blog i ove postove sam nekako preskocila! :O

    Ali sad vidim i sto, po datumu.. nevermind...

    Ne mogu da verujem da su povukli ovako dve dobre boje, zasto to rade stalno? :(

    Znas li mozda sta bi bilo slicno sa OTE, bilo sta?

    Alekta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alekta, pa imale smo ceo tematski petak posvećen OTE i srodnim lakovima http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=152304.msg5000130#msg5000130
      Nema savršene zamene, ali od nama dostupnih su tu China Glaze Emerald Fitzgerald http://cajkinekandze.blogspot.com/2013/01/china-glaze-emerald-fitzgerald.html i OPI Cockoo For This Color. I u novoj China Glaze kolekciji ima jedan sličan lak, ali ne znam koliko su zaista slični.

      Delete
    2. Nemoj se ljutis na mene molim te, znam koliko smaraju(mo) devojke sa pitanjima, ali stvarno slabo pratim tu temu, i imam propustenih postova kod tebe dosta, tek sad vidim, ili sam preletela sa nepaznjom, priznajem (pola mi dodaj) :/
      Hvala ti mnogo za ovo, uzecu China Glaze :)

      Inace danas sam uzela svoje prve CG lakice :)
      (Atlantis, City Siren, White on White i Techno)

      Sori jos jednom (i jos jednom hvala lepo) :*

      Delete
    3. Ma daleko bilo da se ljutim.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...