13 January 2013

N.Nail pločica za pečatiranje M05


Poslednji proizvod koji sam dobila da isprobam sa sajta KKCenterHK je N.Nail pločica za pečatiranje SPPMM05 [NNAIL-SPPMM05]. Šare na ovoj pločici, za razliku od prethodne, nemaju neku zajedničku temu. Tu su dva cveta, zvezdice, talasići, linije, pukotine, kineski čvor, božićni motiv i neka apstraktna šara koja me asocira na Engrovu violinu. Ukupno devet šara nezahvalnih za kombinovanje te ću vam ih predstaviti pojedinačno i priložiću samo jedan pun manikir.

N.NAIL Stamping Image Stamp Template Plate SPPMM05 [NNAIL-SPPMM05]

The last product from KKCenterHK I have left to review is N.NAIL Stamping Image Stamp Template Plate SPPMM05 [NNAIL-SPPMM05]. Unlike the other one I got, the designs on this plate don't have some sort of theme that would connect them. There are two flowers, stars, waves, lines, cracks, some sort of Chinese knot, Christmas motif and an abstract design that brings Violon d'Ingres to mind. Nine designs in total, that are hard to combine so I'll present them individually and show only one full mani.


Prvo moram reći da sam kose linije preskočila jer su mi kao dezen krajnje nezanimljive. Isprobala sam ih na papiru i savršeno su se prenele. Počela sam pečatiranje od malog prsta, pa i predstavljanje mogu početi sa te strane. Za pečatiranje sam koristila crni lak za pečate iz Alexandar cosmetics, a Golden Rose 303 kao osnovnu boju.

Firstly I have to say that I skipped the stripy pattern because I found it to be quite uninteresting. I tried them on a piece of paper and they transferred perfectly. I did my stamping from pinkie towards thumb so I'll do my review that way too. I used black stamping polish from Alexandar cosmetics and Golden Rose 303 for base.


Ne znam da li je ova šara naprsnuća zamišljena da se koristi kao šara za ceo nokat. Ako jeste, ne znam čijem noktu ova veličina odgovara. Premala za pun nokat, prekratka za frenč sem na malom prstu i kažiprstu. Čini mi se da bi se moglo uklopiti nekoliko transfera za puno pokrivanje. Ja to nisam uspela. Sama šara je veoma zanimljiva i prilično se dobro prenela. Šara je zahvalna za upotrebu jer i ako ne uspete da je preneste savršeno, to se ne primećuje kao kod, recimo, geometrijskih šara.

I don't know if& this cracks design was intended to be used as a full nail design. If it was, I don't know whose nail it could fit. It is too small for full nail, to narrow for French tip except on my pinkie and index fingers. Perhaps several of these could be fitted together to cover entire nail. I couldn't do it. The design itself is rather interesting and it transferred well. Upside of this design is that if it doesn't transfer perfectly, it isn't as obvious as with some other designs.


Ovo je dezen koji me je podsetio na Engrovu violinu. O njemu nemam mnogo šta da kažem sem da se lako i lepo preneo. Nemam zamerki. Moram poraditi na centriranju kako bih mogla da koristim ovu šaru.

This is the motif that reminded me of Violon d'Ingres. I don't have much to say about it except that it transferred easily and well. I have no complaints. I do have to work on positioning before I'll be able to use it.


Kineski čvor je veoma atraktivan. I za njega važi isto što i za prethodnu šaru - dobro se preneo, ali treba da poradim na centriranju.

Chinese knot motif is very appealing to me. What I wrote for the previous design goes for this one too - no complaints, just that I have to practice more to position it perfectly.


Božićni motiv je jedini koji nije savršeno urezan pa ni transfer nije dobar. Izgleda da je i on predviđen da bude za ceo nokat, ali je, poput pukotina, premali.

The christmasy design is the only one that isn't perfectly etched so the stamped design isn't clean either. It seems that this one too was intended to be a full nail motif, but like the cracks it turned out to be too small.


Moj je palac povelik pa sam na njemu isprobla i talasiće i zvezdice. Zvezdice su zapravo razlog da odaberem ovu pločicu. Zanimljivo su raspoređene i prosto me teraju da ih stavim u ugao nokta. Odlično su se prenele. Talasići su dezen koji se može najlakše upotrebiti. Na nokat sam ih prenela tri puta - dakle njima se može prekriti ceo nokat, mogu se upotrebiti za frenč, mogu se "učešljati" kako bi se dobila zebrasta/tigrasta šara ili se mogu kombinovati različite boje pri svakom transferu, a i u jednom transferu.

My thumb nail is rather large so I stamped it with two designs - stars and waves. Stars were the reason I picked this stamping plate in the first place. They are quite interestingly placed and something pulls me to place them at the corner of a nail. They transferred perfectly. The wavy design is the easiest one to use. I actually stamped it three times here. It can be used to cover entire nail, for French tips, it can be placed left and right and interlocked to get zebra/tiger stripes. Several colours can be combined in every transfer or in the same transfer.


Kada samo kod kombinovanja više boja pri istom transferu, cvetići su mi delovali kao najlogičniji izbor da to isprobam. To i činjenica da mi nedostaje proleće. Na deo cvetne krunice sam nanela crveni lak (Essence Magnetics 9 Magic Red Carpet), a na deo stabljike zeleni (L'Oreal Jet-Set 315). Kao bazu sam koristila Golden Rose With Protein 303, što nije bio najbolji izbor jer se stabljike jedva vide.


Now that I mentioned using several colours in one stamping design, the flowers seemed like an obvious choice. That and the fact that I miss Spring. I used red polish (Essence Magnetics 9 Magic Red Carpet) for flower heads and the green polish (L'Oreal Jet-Set 315) for stems. I used Golden Rose With Protein 303 as base colour, which wasn't good choice because it makes stems barely visible.


Konačna ocena je da je ovo prilično dobra pločica. Božićni motiv je jedini koji nije dobro urezan, svi ostali su se savršeno prenosili. Volela bih da kineski proizvođači počnu da prave veće dezene za ceo nokat. Neke koji se zaista tako mogu koristiti.

The final verdict is that this is a rather good stamping plate. Christmasy design is the only one that was't etched properly, others are flawless. I wish Chinese manufacturers started to make larger full nail designs. Such that actually can be used as full nail designs.


Ovaj proizvod sam dobila za recenziju sa sajta http://kkcenterhk.com/. Dobila sam i kod koji možete upotrebiti za 10 % popusta pri naručivanju. Samo unesite cajka u prostor za kod za popust kada budete plaćali. KKCenterHk šalje robu širom sveta. Srbija ne postoji u meniju zemalja, ali postoji Jugoslavija.


The product above was sent to me for review by http://kkcenterhk.com/. I was also given a coupon code you can use to get 10 % discount. Just enter cajka at checkout. KKCenterHk ships worldwide.


13 comments:

  1. It looks like they transfer well, and the patterns are lovely!

    ReplyDelete
    Replies
    1. They do transfer well, but I still have to figure out what polish combinations work well for stamping.

      Delete
  2. Zanimljivo, ali kad god sam ja pokusala uvek sam se ubrljala, pa sam odustala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba da vidiš kao izgledaju moji prsti posle pečatiranja. Zamazotina do zamazotine ;D

      Delete
  3. Ja sam totlni antitalenat za pečatiranje! Cvetići su super :)

    ReplyDelete
  4. meni se pukotine najvoše sviđaju!

    ReplyDelete
  5. Baš je zanimljivo, posebno mi se dopada što je na srebrnoj podlozi!

    ReplyDelete
  6. Super ti ide pecatiranje,i stvarno su zanimljivi motivi, ja bi ih cak nosila ovako, na svakom noktu razliciti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Da su neke druge šare, nosila bih na svakom noktu drugačiju. Više volim da ih uklopim stilski ili tematski.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...