02 May 2013

April


April mi je omiljen mesec, ne samo zato što mi je rođendan u aprilu, već zato što tada obično prestaje sivilo i lepo vreme počinje da se ustaljuje. Ovaj april je bio veoma bogat novitetima pre svega zato što je početkom meseca održan prolećni Sajam kozmetike Dodir Pariza, a ja sam taman na vreme dobila neke narudžbine zahvaljujući kojima sam uvećala budžet sa kojim sam otišla na sajam. Više o mojim utiscima sa sajma možete pročitati ovde.

April is my favourite month of the year. Not just because I was born in April, but because of the nice weather (apropos, my name means "fair weather"). I did get many stuff this month, partly because of the Cosmetics Fair. I did write a post about the Fair, but only in Serbian. You can find it here.


Zatim mi je stigla nagrada sa sajta Born Pretty Store koju sam dobila preko bloga Lindsey Rivait. BPS je nedavno kontaktirao nekolicinu naših blogerki i ponudio im proizvode za recenziju. Hermetic je bila veoma ljubazna i preporučila im me je tako da očekujem u maju da mi stignu zanimljive stvarčice. Za BPS je potreban Pay Pal, ali pošto smo dobili i to čudo, vredi iskoristiti činjenicu da je roba sa BPSa veoma povoljna, da je poštarina besplatna i da šalju širom sveta i naručiti neke lepe ukrase za nokte. U maju očekujem i KKCenterHK novitete.

The prize I picked from Born Pretty Store using voucher I got at Lindsey Rivait's giveaway arrived too. Several Serbian bloggers were contacted by BPS to do reviews and Hermetic kindly recommended me, so I expect some interesting stuff to arrive in May. I expect some new stuff from KKCenterHK too.


Prošle nedelje je u Kristabell stigla letnja kolekcija Golden Rose lakova. Kod mene su završila tri Rich Color laka. Nabavili su i lakove turske firme Deina, o kojima ne znam ništa, a i boje u ponudi mi ne deluju previše zanimljivo tako da ih verovatno neću isprobati. Ukoliko imate iskustvo sa njima, rado ću pročitati šta imate da kažete. Stigli su im i novi Don Juan lakovi, a stigli su i meni. Dobila sam jednu od Don Juan nagrada na poslednjem takmičenju, a oni su imali u vidu da sam veliki ljubitelj njihovih lakova i stoga je moja nagrada bila u skladu sa time. Hvala vam što ste glasali. Ovako bogatu nagradu nisam očekivala.

Golden Rose summer collections arrived at my favourite shop. I went home with three Rich Color polishes. They also got polishes by Turkish brand Deina. I know nothing of the company and the polishes don't look that interesting to me. If you do have some information, do share. New Don Juan polishes are available too and I got all of them. I got one of the prizes at their latest contest, and they, knowing how much I love their polishes, sent me a fitting prize. I didn't expect them to be this generous, though.


Za rođendan sam između ostalog dobila prah za baršunaste nokte, kuglice za kavijar manikir i fimo ukrase. Iz nekog razloga u DMu, gde drže Eveline program za negu noktiju, nemaju Eveline sredstvo za uklanjanje zanoktica. Ljubazne apotekarke iz Pharmacity apoteke su mi ga naručile i možete uskoro očekivati recenziju. U Jasmin/Glamour parfimerijama su Max Factor lakovi bili na sniženju od 50%. Kako mislim da im je puna cena previsoka, a boje mi nisu baš mnogo privlačne, ovo je bila prilika da uzmem jedan da isprobam. U DMove je stigla Vintage District kolekcija, a neki stari lakovi se još mogu naći na sniženju. Možda ću uspeti ka kompletiram Colour³ kolekciju.

Among other things, I got flocking powder, beads and fimo decorations for my birthday. I managed to get my hands on Eveline cuticle remover thanks to kind pharmacists who ordered it for me. There will be a review soon. Max Factor polishes were on a 50% discount so I got myself one. I think their regular price is too high and wouldn't buy them unless they were on sale. Vintage District trend edition hit our stores last week and I bought one of the polishes, as well as two of the old ones that were on sale. Perhaps I'll manage to complete Colour³ line.

smetalo

Narednu nedelju ću provesti u Holandiji. Spremila sam nekoliko postova da automatski budu objavljeni dok nisam tu, ali na komentare i pitanja neću moći da odgovaram pre 10. maja.

I will spend the next week in the Netherlands. I have scheduled several posts to be published while I'm away, but I won't be able to reply to comments and questions before the 10th of May.




31 comments:

  1. Cajo srećan put!!!

    Divni noviteti, baš se sve lepo uklopilo i pokloni i kupovine i nagrade <3
    Vidim da će lepo ''smetalo'' da odabere šaru pa se radujem tome :D

    Ah da, šta je to prah za baršunast izgled?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš se udubio u izbor :D

      Prah za baršunaste/plišane nokte - velvet mani. Sigurno si čula za to - to su neka fina vlakna koja pospeš po svežem laku pa ti nokti izgledaju somotasto.

      Delete
    2. ...I kad peres ruke nokti ti budu morkei :D
      Divni noviteti a posebno je lepa Don Zuan nagrada :)

      Delete
  2. divno, i čestitam za nagradu, ako je neko zaslužio, to si ti!
    srećan put i uživaj!

    ReplyDelete
  3. A ja bas htela da pitam sta se to desilo pa si uzela rozi lak hahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bih ga sama izabrala, ali ne bunim se što sam ga dobila. Možda mi se i svidi :D

      Delete
  4. Svašta nešta lijepoga si nakupovala :) Lijepo se provedi u Nizozemskoj i donesi novih lakića :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Nadam se da ću naći nešto zanimljivo.

      Delete
  5. Lepo se provedi i srećan put!!! :) Čitaćemo te i dok budeš daleko :)

    ReplyDelete
  6. Super noviteti! Lepo se provedi u Holandiji :)

    ReplyDelete
  7. Prelepo, a posebno CG torba! Srecan put :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa tom torbom sam najfensi na pijaci :D Dok ne nabavim Chanel ili LV :D

      Delete
    2. HAHAHAHAHA kraljice!! Meni je svakako lepsa :D <3

      Delete
    3. A i reklamiram nešto što zaista volim ;)

      Delete
  8. Super su ti noviteti! Najvise me zanima taj prah za "dlakave" nokte sto bi rekla moja koleginica. ;) Sretan put i lepo se provedi! :*
    P.S. Imala sam D&G ceger al mi ga je neko maznuo. :(

    ReplyDelete
  9. Previvni noviteti...Don Juan se stvarno potrudio oko nagrade...
    Lepo se provedi u Holandiji :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Don Juan je prevazišao sva moja očekivanja.

      Delete
  10. Predivno Smetalo. Veoma bogat mesec. Cestitam i ovde na nagradama. Sretan put i lepo se provedi :*

    P.S. I ja sam uzela jedan mini MF, onaj Prussian Blue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da si spominjala da bi ga uzela. Kakav je?

      Delete
    2. Nisam ga jos isprobala, ali necu dugo cekati :)

      Delete
    3. Teško žabu u vodu naterati, zar ne? :D

      Delete
    4. Isprobala sam ga u međuvremenu, nijansa je fantastična i dobro mi stoji, lak nije mnogo postojan i ne dopada mi se četkica, nekako je oštra, mislim da bi se fino mazao samo da je četkica bolja.

      Delete
    5. Šteta. Možeš li da ga prespeš u drugu bočicu ili da uzmeš drugu četkicu? Imam ja dosta praznih bočica ako ti treba.

      Delete
  11. predivni noviteti i noktici :)
    maca je krasna :)
    lep provod u holandiji, jedva cekamo utiske kad se vratis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, hvala. Biće uskoro utisci i sličice i noviteti.

      Delete
  12. I ti imas cicos-macosa, divno! :D
    Bas ti je bio uspesan mesec, pogotovo ti je lepa Dj nagradica, svaka cast i tebi i njima. Lep provod zelim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. DJ se baš potrudio da me obraduje.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...