01 September 2013

Avgust


Avgust je bio zanimljiv mesec. Pre svega zato što su se srpske kozmetičke blogerke ujedinile i osnovale zajednicu. Sada na facebook stranici Serbian Beauty Bloggers možete pratiti sve srpske kozmetičke blogove. Ukoliko niste znale, kao što ja nisam znala, bosanske blogerke imaju BiH Beauty Blogs stranu, a hrvatske blogokoleginice Croatian beauty bloggers stranu.

August was an interesting month. First and foremost, Serbian beauty bloggers united and formed a community. Now you can follow all Serbian cosmetics-related blogs through Serbian Beauty Bloggers page. If you don't know, like I didn't know, Bosnian beauty bloggers have their BiH Beauty Blogs page and Croatian fellow bloggers have their Croatian beauty bloggers page.


Dobila sam svoje prve p2 proizvode za negu i lakove zahvaljujući najboljem ortaku na svetu. Izbor boja je bio njegov i mislim da je napravio zanimljiv i dobar izbor. Pomoć pri odabiru proizvoda za negu koje sam naručila mi je pružila Luchessa i veoma sam joj zahvalna. Sada sam shvatila da sam u majskom mesečnom pregledu propustila da spomenem da mi je zaista neprocenjivu pomoć i neophodne informacije o tome gde šta od lakova mogu naći u Nizozemskoj pružila Crystalliciousss. Hvala im obema.

I received my first p2 polishes and care products thanks to the best pal in the world. The colour choice was his and I think he made an interesting and good pick. I did have help from Luchessa when I tried to decide which care products to ask for and I am very thankful for her input. I have now realised I failed to mention in my May monthly overview the priceless help I received from Crystalliciousss when I asked her what polishes I can find and where I can find them in the Netherlands. I want to thank both of them.


Preko foruma sam uspela da ulovim veoma poseban lak - veliku bočicu OPI Unripened, a na poklon sam tom prilikom dobila Essie Merino Cool. A već kada sam kod Esija, na rasprodaji u Liliju sam uzela Over the Edge i Decadent Dish. Još jedan raritet sam uspela da ulovim, zahvaljujući trudu devojaka iz Kiwi Sun. U pitanju je China Glaze GR8 iz davno povučene kolekcije OMG. Tu su uleteli i neki štrasići za koje mi nije sasvim jasno zašto ih stalno kupujem, a nikada ih ne koristim.

I managed to snag a very special polish from a forum member - she was destashing and had a full size bottle of OPI Unripened for sale. I received a gift from her - Essie Merino Cool. Speaking of Essie, I bought Over the Edge and Decadent Dish now that they are on sale. Thanks to the gals from Kiwi Sun I got my hands on another rarity. It is China Glaze GR8 from long discontinued OMG collection. Some rhinestones found their way to my stash and I'm still unclear why I keep buying them when I never use them.


Očekujemo da nam ovih dana stignu novi Essence proizvodi, a da bi napravili mesta za njih neki stari su povučeni i sada su na rasprodaji. Svaki od tih proizvoda sada košta 139 dinara i u DM i u Lilly drogerijama. Kompletnu listu povučenih proizvoda možete videti ovde, ali ja sam na sniženju zapazila i neke lakove kojih na toj listi nema. Čim sam videla da je predivni Chic Reloaded na rasprodaji morala sam da uzmem rezervnu bočicu. Uzela sam i Cafe Ole nadajući se da je sivlji nego što se ispostavilo da jeste. Silno se radujem novim Essence lakovima. Videla sam u najavi nekoliko koje želim da kupim, samo ne znam da li će nam stići svi ti jer ne znam koji su na običnom, a koji na duplom stalku. Nova trend kolekcija Ticket to Paradise je stigla, ali iz nje mi ništa nije privuklo pažnju. Još jedan od noviteta u Srbiji je Golden Rose Carnival kolekcija koja je stigla u drugoj polovini avgusta. Jesenja kolekcija Essie lakova For The Twill Of It stigla je prekjuče u Srbiju. Ukoliko se nije još pojavila u vašem DMu ili Liliju, ovih dana je možete očekivati.

We expect new Essence products to arrive any day now and in order to make room for them some of the old ones are now on sale. You can find the complete list of the discontinued products here, but I have found on sales some polishes not on that list. I had to get a backup bottle of the gorgeous Chic Reloaded. I bought a bottle of Cafe Ole hoping that it is greyer than it turned out to be. I am looking forward to new Essence polishes. I have seen in the previews several I'd like to have, but I don't know if all of them will arrive because I don't know which ones are going to be on single and which on double displays. New trend edition Ticket to Paradise arrived, but nothing had caught my eye. Another new collection in Serbia is Golden Rose Carnival, which arrived about two weeks ago. And the first seasonal collection of Essie polishes since the new importer took over just arrived in Serbia.


Pre nekog vremena sam se interesovala za MoYou pločice za pečatiranje, a onda sam dobila par pločica na recenziju, kao i njihov pečat i grebač. Šteta što pločicu broj 64 nemaju trenutno u ponudi, ali nadam se da ću uspeti da je nabavim.

Some time ago I expressed some interest in MoYou stamping plates and now I received a couple of their image plates to review, as well as their stamper and scraper. Unfortunately they don't have plate number 64 in stock at the moment, but I do hope I'll manage to get it.




31 comments:

  1. Ovo je bio uspešan mesec za tebe!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhm, a nešto sam i prosledila, mada to ne menja činjenicu da imam previše lakova i da ne znam kada ću ih sve isprobati.

      Delete
  2. više nego uspešan mesec. sve sve, ali gr8, to je vrhunac za mene!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da je ovo prvi put da sam kupila neki lak samo zato što je raritet.

      Delete
  3. Veoma lepi noviteti. Nego, bas sam juce gledala kod mene u Liliju Chic Reloaded i odmah se setila tebe nesto... Kod mene nije na snizenju i dalje stoji tamo gde su lakovi iz redovne ponude, ne znam zasto. Kod mene su mnoge Essence LE kolekcije i dalje po redovnoj ceni a u Bg koliko stignem pratim rasprodate. Nije mi jasno zasto je to tako...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je onda do tvog Lilija i mislim da treba da postaviš to pitanje u e-mailu i Radiksu i Liliju.

      Delete
    2. Pisala sam im, iskreno se nadam da ce odgovoriti i da ce nesto uraditi povodom toga. Jer je zaista smesno. Ovde se ona Twilight kolekcija prodaje po punoj ceni i dalje. Bas sam se iznenadila kad sam videla kod mene punu policu CR i to po standardnoj ceni a bila sam ubedjena da se pisalo da uzimate i rezervne bocice.

      Delete
    3. Nadam se da ćeš dobiti odgovor i da će nešto preduzeti jer to o čemu pišeš zaista nije u redu.

      Delete
  4. prelepi noviteti! svaka cast za drugara kako je lepe lakice izabrao :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svaka devojka treba da ima jednog takvog ortaka :D

      Delete
  5. Hi hon, it's so sweet of you to mention me in your post. I was happy to help you. How interesting are the choices that your friend has made. Let me guess it's a male friend?

    Hope you like the quality of all the polishes. I'm a big fan of the sand style polishes myself & just got a new one from their fall collection in 080 - a lovely purple. :)

    Best greetings,
    Luchessa.org

    ReplyDelete
    Replies
    1. How could I fail to mention you when you helped so much? I have only tried the cuticle gel and the sand polish and I love them both.
      I just saw the new shades of sand polishes and they look really nice. I'm looking forward you your review.

      Delete
  6. Divni lakovi, Essie nijanse mi se dopadaju najviše i thumbs up za ortaka, ja ću pokušati da pojurim drugaricu u Austriji da mi donese neke p2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pojuri je. Taman su sada izašle i nove nijanse.

      Delete
  7. O lovely month for sure - and so many lovely mani's - I think the Hello Kitty is my favorite :) - or the cat face :)

    ReplyDelete
  8. Jedva čekam da vidim ovu zlaćanu čajnu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moraću sve holose što pre da isprobam. Dok još ima sunca.

      Delete
  9. PREEEEEEDIVNO!
    Posebno Essieke i CG! I sto imamo beauty FB zajednicu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posebno zajednica <3
      A za Esike si donekle ti kriva. Još mi je na umu Chinchilly.

      Delete
  10. Ijao, pa aplauz za druga :)
    Svaka mu cast, bas je lep izbor napravio, ali paznja je ipak vise za divljenje!

    Divan mesec, divni lakici, divne recenzije.

    Hvala ti sto se trudis da veoma docaras svaku bocicu i boju. Meni znaci i pomaze.
    "Ocistila" sam malo kutiju, sad ima mesta za neke nove bojice, radujem se jeseni i zimskom periodu veoma, umorila sam se od vristecih, predosadili su mi :)

    Alekta*

    ReplyDelete
  11. totalno zavidim na opi unripened *.*
    bio ti je ovo skroz dobar mjesec... i zaboravila si spomenuti balkan beauty blogerice ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BBB nisam spomenula pošto je ipak zatvorena grupa, a ove pojedinačne strane svi mogu da posete.

      Delete
  12. Those are some nice additions to your stash! And I love your manis this month, especially that hello kitty one. :D

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. I'm glad you like my Hello Kitty mani.

      Delete
  13. p2 stvarčice su mi jako zanimljive, i ne samo lakovi nego mi se sve sviđa, žao mi je što ih kod nas nema.
    i mala ispravka, nema više Mahale, složile smo se da nam ime nije dovoljno reprezentativno i ozbiljno, sad smo ''bih beauty blogs'' grupa na fb
    https://www.facebook.com/pages/BiH-Beauty-Blogs/209017285930103?ref=profile
    :D

    ReplyDelete
  14. Plocice mi deluju jako zanimljivo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pločice su prelepe, samo još da nađem vremena da ih isprobam.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...