12 October 2013

22. sajam kozmetike Dodir Pariza

Danas i sutra se u hali 2 beogradskog Sajma održava 22. sajam kozmetike Dodir Pariza. Ovog puta sam išla bez spiska za kupovinu, sa namerom da više pažnje posvetim skupljanju informacija o proizvodima umesto da kao muva bez glave projurim kroz sajam, pokupim stvari sa liste i odem pre nego što se napravi gužva. Plan sam donekle ostvarila, a potom sam srela što forumašice što blogerke, neke po prvi put, te sam se malo družila sa njima.


Razlika u ponudi u odnosu na prethodne sajmove je to što ovog puta nema "jeftinih" kozmetičkih brendova. Danijela komerc već neko vreme ne učestvuje na sajmu, Flormar drugi put propušta sajam, a Gabrini/Rapsodi i Seventeen po prvi put. Orly više nema svog predstavnika u Srbiji, pa ni na sajmu. S druge strane ima nekih noviteta.


Meni je pre svega zapao za oko Morgan Taylor, linija lakova potekla iz iste firme koja proizvodi Gelish (i nazvana po ćerkama osnivača firme - Morgan i Tejlor). I sam Gelish je imao svoj štand. Na sajmu se ovi lakovi prodaju sa sajamskim popustom od 10 % po ceni od 780 dinara.


Trind se na moju veliku radost vratio u Srbiju. Možda se sećate da sam pisala o njihovom sredstvu za uklanjanje zanoktica, kao i o sredstvu za ojačavanje noktiju. Dok su ranije bili dostupni koristila sam i njihov skidač laka za nokte, turpije i štapiće za potiskivanje zanoktica. Sada ću isprobati i balzam za zanoktice i jedan od lakova iz jesenje kolekcije. Trind je takođe dao popust na sajmu i cene proizvoda se kreću od 450 dinara za skidač laka do 3300 dinara za Trind Perfect System set od 6 proizvoda. Trind proizvodi se van sajma mogu naći u Pharmacity apotekama u Delta City, Ju Biznis centru, Beogradskoj ulici, Resavskoj broj 2 i Kosovskoj broj 4, a biće ih i na drugim mestima.


Mystic Nails se bavi prodajom i distribucijom profesionalne opreme i proizvoda potrebnih za nadogradnju i izlivanje noktiju kao i za klasičan manikir i pedikir. Takođe je zvanični uvoznik proizvoda firme Mystic Nails. Ovom prilikom su predstavili veliki izbor dekoracija za nokte, kao i liniju lakova MyStyle po ceni od 500 dinara.


Magic City je ponovo predstavio asortiman Alessandro lakova. Ovaj štand vredi posetiti na sajmu jer određene proizvode možete naći samo u pojedinim Lilly drogerijama, ne u svim, a sajamski popust nije mali. Lakovi su od 500-650 dinara.


Na Aluninom štandu se mogu naći Jessica lakovi kao i Cuccio sredstva za negu zanoktica. Jessica lakove su ovom prilikom ponudili sa velikim popustom i možete ih uzeti za 750 dinara umesto 1150 kolika im je redovna cena. Stigle su i nove Jessica kolekcije - Re-Think Pink, A Night At The Opera i Glitzy Effects. Ja sam odlučila da isprobam Nourish kremicu.


Karika je mesto gde nabavljam svoje turpije. Oni imaju najveći izbor finoća turpija. Takođe su uvoznik Crisnail lakova za nokte, a u ponudi imaju skoro sve što vam može zatrebati za manikir. Crisnail lakovi koštaju svega 300 dinara, a i prateći program je veoma povoljan.


OPI štand se ne zaobilazi. Ko zna kakvo se blago nalazi u korpicama sa lakovima sa sniženom cenom (500 dinara), a DS lakovi su uvek na sajmu jeftiniji. Ovog puta je u korpicama bilo zaista mnogo lakova. Ja sam izbunarila Not Like The Movies i Brand New Skates, a bili su tu još i Meep Meep Meep, Pepe's Purple Passion, Skull & Glossbones, Warm & Fozzie, Royal Rajah Ruby, Moonraker... Teško je popamtiti ih sve jer je zaista bilo mnogo lakova. Uspela sam da nađem i magnetni lak koji mi je nedostajao (Is That Silva?) po ceni od svega 850 dinara. Možete videti i nove San Francisco i Mariah Carey kolekcije.


I nemačka firma Akzent je bila prisutna kroz svog uvoznika RP Company. Kako Akzent sada menja pakovanje svojih lakova, svi lakovi u starom pakovanju mogu da se uzmu za svega 250 dinara, dok su ovi u novom pakovanju 390 dinara.


Ultra Sun valjda ne treba posebno predstavljati. Osim što su distributeri različitih proizvoda za salone, uvoznik su Zoya lakova. Na žalost, jesenje i zimske kolekcije još nisu stigle no dali su popust od 10 % na sve proizvode. To znači da klasične Zoya lakove možete nabaviti za 500 dinara, a Pixie Dust za 630 dinara.


Još jedna poznata firma je Nail Line iz Subotice. Bili su uvoznici Essie lakova i tretmana, a još uvek su uvoznici OPI, Moyra, Konad, 2M Beauty i mnogih drugih proizvoda. Stigle su im nove Konad pločice, a i setovi za pečatiranje. Kod njih sam uzela OPI razređivač za lakove i jedva čekam da ga isprobam i uporedim sa druga dva razređivača koja imam.


Najveći prostor svake godine na sajmu zauzima novosadski Alexandar Cosmetics. Uvoznik je China Glaze, Seche i IBD lakova, kao i gomile drugih proizvoda za salone. Ovom prilikom su ponudili i China Glaze sezonske i Ombre setove lakova, što mislim da ranije nisu imali u ponudi. Halloween kolekcija im još nije stigla. Izgubila sam interesovanje čim sam to saznala te ništa nisam kupila kod njih.


I Daplex, tj. Depil Medic Shop, ima svoj štand. Njihov aceton je jedini aceton koji koristim, ali oni u ponudi imaju i mnoge druge proizvode, što svoje proizvodnje, što stranog porekla. Takođe su jedan od distributera robe koju uvozi Nail Line.

Bilo je tu i drugih izlagača, ali ili nisu držali robu kakvu ja predstavljam na blogu ili mi je njihova ponuda nezanimljiva ili je veoma skromna i/ili već viđena na drugim štandovima ili nisam imala vremena da im posvetim dovoljno vremena. Zadovoljna sam stvarima koje sam našla i kontaktima koje sam ostvarila. Kako ste vi prošli na sajmu ovog puta?


50 comments:

  1. Replies
    1. Hvala ti. Na kraju ne uzeh sve što sam htela, a uzela sam neke neplanirane stvari.

      Delete
  2. Drago mi je da smo se upoznale :))))

    ReplyDelete
  3. Odličan izveštaj. Čestitam na ulovu.

    ReplyDelete
  4. Jedva sam čekala sajam a još se razmišljam da li da idem :D
    Ali kako si sve lepo prenela ni ne moram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako imaš spisak za kupovinu možeš i da odeš. Ovog puta ima okej popusta.

      Delete
  5. Oh wow - looks like nail polish heaven :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, if you disregard the rowdy crowd it could be a nail polish heaven :D

      Delete
  6. Divan ulov, drago mi je da vidim dodatne standove, zao mi je sto nisam mogla da dodjem. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponuda ovog puta uopšte nije loša. Šteta što nisi mogla da dođeš.

      Delete
  7. Tako mi je drago sto smo se upoznale! Ovo je meni bio prvi put da idem na sajam kozmetike i ja sam bila prijatno iznenadjena. :) I normalno malo se pazarilo, malo razgledalo i dosta druzilo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takođe mi je drago što smo se upoznale. I drago mi je što ti je prva poseta sajmu bila prijatna.

      Delete
  8. Ponovo nisam isla... :(((((( Divno si predstavila sajam, svaki put uzivam (ali i zadrzavam suze :D) citajuci ovaj post...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da je prethodni sajam u pitanju rekla bih ti da nisi mnogo propustila. Ovog puta to ne mogu da kažem jer je za lakoholičarke zaista bilo svačega, a sigurno je bilo i drugih stvari, samo ih ja nisam zagledala. Valjda ćeš idući put moći da dođeš pa da organizujemo neko lepo forumsko/blogersko druženje.

      Delete
  9. Sajam je bio pun pogodak! A cvetić obara, mrk pogled ubija, a martinke su zakon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Lijo. Vidim da si se ti baš lepo ponovila na OPI štandu.

      Delete
  10. Odličan prikaz, baš sam sa zanimanjem pročitala!

    ReplyDelete
  11. Uvek mi bude krivo sto ne odem kad vidim slike, ali znam sebe samo bih potrosila pare na nepotrebne stvari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tamo je baš lako potrošiti pare. Sve je šareno, veselo, privlačno... Ja imam sreću da bežim od gužve pa sam zaobišla skoro sve štandove sa dekoracijama. Njih imam običaj da gomilam, a ne upotrebim.

      Delete
  12. Sad mi je ao sto nisam otisla, sve je tako sareno :D

    ReplyDelete
  13. Aaaaa izbunarila si Brend New Skates aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Ljubomorna sam!!! Aaaaa!!! Ali mi je drago da je završio kod moje lakoholičarke <3
    Super ulov a pre svega reportaža sa Sajma. Ja sam na ivici da krenem ali zaista ne smem. E da, Silvica za 850rsd - moćno!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedva sam ga izbegla, bilo je baš dosta bočica. Da sam znala da ga želiš i da nećeš ići na sajam uzela bih ti jedan.

      Delete
  14. Odlican izvestaj i sajamski noviteti! :) Imala sam tu cast da ih i uzivo vidim. ;) Drago mi je sto smo se srele!

    ReplyDelete
  15. krasan izvještaj, skoro sam proslinila nad fotkama svih tih silnih štandova i laaaaaakova *.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, nemam pojma ima li u Hrvatskoj neki sličan sajam. Možda bih ja balavila nad tvojim slikama.

      Delete
  16. This looks like so much fun! Would be hard to not buy everything. :)

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, when you only carry cash it's hard to buy everything you want.

      Delete
  17. Ja nisam stigla da odem :( Ali ko zna zašto je to dobro, i ovako imam puno proizvoda koji čekaju red za testiranje :) Tvoji noviteti su sjani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogu misliti šta bi ti sve lepo našla za kosu. Ja te štandove zaobilazim jer ne bih znala gde pre da gledam.

      Delete
  18. Odlican izvestaj.. Bas korisno :)

    Lepe stvarcice si kupila. Verujem da jedva cekas da probas magnetni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Megnetni sam probala mnogo pre nego što sam ga kupila :D Odličan je.

      Delete
  19. 2x sam čitala izveštaj, svaka čast kako si ga sročila, uživala sam kao da sam bila tamo. :) Žao mi je što nisam bila ali znam sebe i ne bih mogla da odolim, ponovo bih kupila i ono što mi treba i što mi ne treba. Krivo mi je najviše što nisam znala da će Cuccio opet imati super cenu, mogao je neko da mi kupi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvek Aluna da popust. Ne znam koliko su dali sada za Cuccio, ali Jessica je bila na 30% popusta za lakove i barem 10% popusta na preparate za negu.

      Delete
    2. Znam ali na prošlom sajmu su bili na smešnom popustu, neka devojka je napisala na forumu da su bili 2200, tako nešto, što je možda 10% popusta. Sada su dali dobar popust a ja sam mislila da neće. :((

      Delete
    3. Ja sam im pred aprilski sajam poslala mejl da vidim koliko će koštati stvari koje me zanimaju. Možeš i ti to da uradiš idući put.

      Delete
  20. Da li si mozda saznala gde ce moci da se kupe Trind proizvodi posle sajma? Bas me zanima to sredstvo za zanoktice o kojem si pisala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trinda ima u Pharmacity apotekama u Delta sitiju, Yu Biznis Centru, Beogradskoj ulici, Resavskoj broj 2 i Kosovskoj broj 4, a biće ih u još apoteka.

      Delete
    2. Odlicno! Hvala na detaljnoj informaciji :)

      Delete
  21. Odlican, detaljan izveštaj i super ulov! Ja sam posetila samo dva standa, toliko sam smela da se zadrzim. :) ps. Videla sam te! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I nisi mi mahnula? Stidi se :P
      Volela bih da smo se makar pozdravile, ali razumema da si bila u žurbi.

      Delete
    2. Mahala sam ti kao vaterpolista :))) ali nisi videla, bila si malo dalje, a ja nisam imala vremena da se vratim.

      Delete
    3. Onda ću ja da se stidim :(
      Nisam te videla, ali ja na sajmu ionako ne vidim nikoga ko mi se ne unese u lice :D

      Delete
  22. Odlican izvestaj! Kao da sam bila tamo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šteta što nisi mogla da odeš, ali biće još sajmova.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...