21 February 2014

Max Factor Max Effect 44 Graffiti


Max Factor Max Effect 44 Graffiti je jedini Max Factor mini lak koji sam kupila kod nas. Ranije sam imala loša iskustva sa lakovima ove kompanije (Nailfinity linija) i ni danas nije mi lako da se odlučim da kupim neki njihov lak jer im cena uopšte nije niska. Cena u Jasminu je 509 dinara za bočicu od 4,5 ml (hvala osoblju Max Factor Srbija koje se potrudilo da mi nađe ovaj podatak jer zapremina ne piše ni na bočici ni na zvaničnom sajtu), ali neretko neke ili sve nijanse budu na sniženju od 30 do 50% i tada ih vredi uzeti. Ono što je zanimljivo je da nisu sve nijanse dostupne u svim zemljama.


Max Factor Max Effect 44 Graffiti is the only mini Max Factor polish I bought in Serbia. I have had bad experiences with this brand's polishes (from Nailfinity line of polishes) and even today I am hesitant to buy Max Factor polish because they are not cheap. They retail for about 5 € and the bottle holds only 4,5 ml of product (I'd like to thank people in charge of Max Factor Srbija page for getting this information that isn't visible on bottle or official website for me). What is interesting is that not all shades are available in all countries.


Nijansu 44 Graffiti ste imali priliku da vidite kada sam vam predstavljala Golden Rose Carnival 01. Ovo je najoriginalnija od nama dostupnih Max Effect boja, što je i razlog zašto sam je uzela. Ovo je prozračni petrolej lak ispunjen plavim šljokicama koje u bočici pokazuju duohrom efekat, ali se taj efekat ne vidi na noktu. Zbog količine šljokica završnica je skoro folijasta, svetlucava je, ali ne previše sjajna. U bočici deluje kao da će biti potrebno mnogo slojeva da se dobije pristojna pokrivenost, ali to na svu sreću nije slučaj. Mislim da bi ovaj lak izgledao veoma zanimljivo i preko drugih lakova u boji. Formula je nešto ređa, ali lak se zbog toga suši prilično brzo. Čak ni mala četkica mi nije toliko smetala. Na slikama imam dva sloja laka i nemam nadlak.


You could see the Max Effect shade in 44 Graffiti when I did the review of Golden Rose Carnival 01. Out of all Max Effect colours available in Serbia I found this one to be the most original one, which is the reason I picked it. This is a translucent teal polish filled with light blue glass flecks that show duochrome effect in the bottle, but it doesn't translate on the nail. Because of the amount of glass flecks the finish is almost foil, it is sparkly, but not too glossy. In the bottle it looks like it will take many coats to achieve full coverage, but that fortunately isn't the case. I think this polish would look interesting layered over other polishes. Formula is on the thinner side and the polishe dries fast due to that. I have two coats of polish and no top coat.

26 comments:

  1. Volim ovakve boje, ali ipak dajem malu prednost Zoya Charli. I ja imam blagu averziju prema Max Factoru, ali zbog pudera, ali opet me to dosta odvraća od kupovine bilo kog njihovog proizvoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Charla je sirenastija, a to nisu boje koje meni dobro stoje. Za razliku od Ufike :D Ovaj mi se dopao baš zato što je petrolejast.

      Delete
  2. Nisam imala lošeg iskustva, generalno sa MF kozmetikom. Ovo je mnogo lepa folija, šljokice su prelepe, sve ukupno me podseća na okean i sirene. Ali da su skupi, jesu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja nisam imala lošeg iskustva sa MF sem sa tim Nailfinity lakovima, a za lakove mi je veoma žao jer su im boje bile prelepe. Ako je Zoya Charla sirena, ovo sigurno može biti okean u kome živi. Da je malo tamniji pa da bude Baltičko more :D (više volim hladna nego topla mora)

      Delete
  3. Any teal love has to love this one - looks good on you!

    ReplyDelete
  4. I have this polish but as you mentioned it must be applied in many layers to achieve a good manicure. Great swatch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. But I didn't have to apply many layers - I only have two.

      Delete
  5. Ja sam ga tek nedavno uocila da uopce postoji, a tako je divan. Od MF sam imala jedan crveni koji nisam nikada probala, i nedavno sam kupila fantasy fire, ali mi je stvarno trebala godina dana da se odlucim na kupovinu zbog cijene koja je :O i na kraju je nemoguce nalakirati ga kao u bocici, ajme tuge :D

    Moram napomenuti kako sam jucer tek kod tebe na blogu uocila ovaj uskoro/soon koji me toliko odusevio da evo to i pisem tu hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, hvala ti. Primetila sam da ljudi ponekada dođu kod mene u potrazi za nečim o čemu još nisam pisala pa sam mislila da bi ovo pomoglo da znaju šta imam u planu za narednih nedelju ili desetak dana.

      Što se Fantasy Fire tiče, imam tri bočice i nikada ga ne nosim samog. Uvek i jedino kao toper. Tada je efekat neverovatan.

      Delete
    2. Preko cega ga nosis? Mene izludjuje sto zelim dobiti boju najslicniju onome u bocici I neznam vishe sa kojom bojom da kombiniram. Nekidan sam ga mazala preko nekakvog tirkizno zlacanog shimera pa je ispalo ok

      Delete
    3. Za boju iz bočice ga kombinuj sa mastiljavim ili ljubičastim lakom. Ne sa tirkiznim. Ja sam ga nosila preko plavog, bordo, ljubičastog, crnog...

      Delete
  6. Lep je, ali sam ja iz ove kolekcije užasno želela Fantasy Fire...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi smo ga želeli. Ne znam ko određuje šta će ići gde, ali tako na se zalomilo da nam ne dođe FF, ali ima ga u okruženju i nije tako teško doći do njega. Ja sam ga uzela u Holandiji i to na akciji 2 za 1 koju su imali na lakove u Kruidvatu.

      Delete
  7. Looks really gorgeous, lovely colour and I love the blue flakes in it. Need to look if this shade is sold in here :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Palo mi je na pamet da bi ti se mogao svideti.

      Delete
  9. Lep je, ne kao FF, ali lep, pravi morski..

    ReplyDelete
  10. Ne privlace me nesto njihovi lakovi, ali priznajem da ova nijansa izgleda zanimljivo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Većina boja kod nas u ponudi nije originalna, ali ova je drugačija i zanimljiva.

      Delete
  11. Zanimljiva boja i lepo ti stoji. :)

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...