24 June 2014

Hemel krema za nokte


Hemel kozmetika je u poslednje vreme na blogovima privukla dosta pažnje, ali svuda su predstavljani isti proizvodi. O Hemel kremi za nokte nije pisano u tolikoj meri i meni je zadovoljstvo da vam je predstavim jer je u pitanju proizvod koji sam koristila pre desetak godina i tada mi je znatno pomogao, a i sada mi se pokazao odličnim. Pakovanje je od 30 ml, a puna maloprodajna cena je 569 dinara. Ja sam je kupila u Hemel prodavnici na Zelenom vencu. Ne znam imaju li radnje na drugim mestima, ali svi proizvodi se mogu naručiti i preko njihove internet prodavnice.

Hemel cosmetics is a Serbian brand well known for their natural skin care products. They use honey and beeswax, different plant extracts and oils in their products and there are no preservatives, emulsifiers, additives, bleach, artificial colours and fragrances. Hemel cream for nails is a product I have used over ten years ago and have only recently repurchased. I have loved it then and I find it to be great still. It comes in 30 ml containers and retails for €6.99. Hemel is sold in 80 countries and you can order their products online through their internet store.


Već sam spomenula da mi u poslednjih nekoliko meseci ulja za nokte i zanoktice ne prijaju. Ne smetaju mi, ali ne vidim da imaju ikakav efekat. Zato mi je neobično što ova kremica, koja sadrži više različitih ulja ima ovako dobro dejstvo na moje zanoktice. Proizvođač kaže da ubrzava rast noktiju, jača ih i regeneriše, sprečava pucanje i pojavu zanoktica i da redovnom upotrebom nokti postaju jači, otporniji i sjajni. O ubrzavanju rasta noktiju ne želim da pišem jer meni nokti ionako rastu prilično brzo i ne verujem da neki proizvod može vidno ubrzati njihov rast. Takođe su jaki i zdravi pa na noktima zaista ne mogu da vidim pozitivno dejstvo nekog proizvoda za negu. No o ulozi ove kreme u mojoj stalnoj borbi protiv zanoktica želim da kažem koju reč. U recenziji Depend proizvoda za negu, posebno na slici seruma ste mogli da vidite u kakvom su mi stanju bile zanoktice. To je trenutak u kome sam prestala da koristim Depend sredstva i pošto je Trind balzam za zanoktice bio rasprodat u mojoj obližnjoj apoteci prešla sam na ovu kremu kako bih pokušala makar malo da dovedem zanoktice u red. Nedelju dana kasnije zanoktica skoro da nema. Verujem da se to desilo zahvaljujući limunovom ulju i malo je reći da sam oduševljena ovim efektom. Još imam tvrde bočne zanoktice, ali verujem da će mi se sada i one povući.

I have mentioned several times before that my nails and cuticles don't like oils any more. They don't mind oils, it is just that oils haven't shown any effect on my nails and cuticles lately. That is why I find it unusual that this cream, which consists of several different oils, did wonders for my cuticles. Manufacturer states that "it accelerates the growth of nails, strengthens and regenerates them and prevent the occurrence of paronychia and breaking of nails" and that "with regular use, nails become stronger, more resistant and shiny". I can't write about growth acceleration because my nails already grow quite fast and I don't think that any product can improve nail growth. They are also strong and healthy so I can't see any beneficial effect of any care product on my nails. But I can and want to talk about this product's role in my constant battle against cuticles and hangnails. You could see the state of my cuticles in my Depend nail care products review, especially in the image of nail serum. That is the moment I have stopped using Depend products and, since my local pharmacy was sold out of Trind Cuticle balsam, I started using this cream in order to improve the state of my cuticles at least a bit. A week later cuticles are barely there. I suppose that had happened because of lemon oil and I am very happy with the result. I still have hangnails, but I believe they will be gone soon.


Krema je voskasta, prilično gusta i čvrsta. Veoma malo proizvoda se troši po jednoj upotrebi jer je krema masna i lako se razmazuje. Treba je utrljati u nokte i zanoktice ili samo u zanoktice ako imate lak na noktima. Predlažem da je namažete pre spavanja jer masna je i može vam smetati tokom obavljanja svakodnevnih obaveza. Koristite je barem jednom dnevno. Miris je veoma blag, prijatan i osvežavajuć, na agrume. Hemel krema za nokte sadrži ricinusovo i maslinovo ulje, etarska ulja citrusa i lavande, pčelinji vosak, vazelin. Na žalost, pun spisak sastojaka ne piše ni na zvaničnom sajtu ni na ambalaži. Pošto ne znam potpun sastav, ne znam koliko hidrirajućih sredstava ima ovde pored ricinusovog ulja. Zato nije zgoreg i ovu kremu mazati na vlažnu kožu i nokte kako bi se ta vlaga zadržala u koži. Hemel u ponudi ima i multivitamnisku kremu, koja sadrži i šargarepu, ulje soje, avokado i neven. Tu multivitaminsku kremu nisam probala i nisam sigurna da ću je kupiti u skorije vreme jer jedino postoji u pakovanju od 50 ml, a mislim da ću već teško potrošiti ovu kremu od 30 ml.

This cream is waxy, rather thick and firm. One application takes just a small amount of product because it is so greasy and easily spread. It should be massaged into nails and cuticles, but if you have nail polish on you can just massage it into cuticles. I suggest applying it before you go to bed as it is quite greasy and it may affect your daily routine. Use it at least once per day. It has mild, pleasant and fresh smell of citruses. Hemel cream for nails contains castor and olive oil, essential oils of citrus and lavender, beeswax, petroleum jelly. Unfortunately, there is no complete ingredients list neither on the product label nor on the official website. Because of that I don't know how many true moisturisers there are in this cream, except castor oil. That is why it wouldn't be a bad idea to apply this cream over moist skin and nails, just to seal that moisture in. There is also a multivitamin nail cream, which contains multivitamin combination of carrot, soybean oil, avocado and marigold. I haven't tried this cream and I don't think I will buy it soon because it only comes in 50 ml packaging and this 30 ml container is going to last me quite a long time.


Mali trik - ako ne možete da zahvatite kremu, a da vam se ona ne zavuče pod nokte (što znam da nekima smeta) možete da uzmete aplikator za senku, skinete sunđer sa njega i dršku koristite kao špatulicu za zahvatanje i nanošenje kreme.

A little trick - if you can't get the cream out without it ending up under your nails (which I know bothers some people) you can take an eyeshadow applicator, take off the sponge and use the handle as a spatula.

Avocado (Persea Gratissima), Jojoba (Simmondsia Chinensis), Beeswax (Cera Alba), Cocoa Butter (Theobroma Cacao), Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Almond (Amygdalus Communis), Orange (Citrus Aurantium), Lemon (Citrus Medica), Ricinus (Ricinus Communis), Calendula (Calendula Officinalis), Lavender (Lavandula Angustifolia), Vitamin E (Tocopherol), Propolis, Hemel Extract (Cera, Pollen, Regia Gelata, Mellis). Vosak može sadržati parafin.

Update 2016. - Hemel je promenio ambalažu svojih krema. Kutije su sada glomazne, nepraktične i znatno veće nego što je potrebno. Pozitivna promena je što su stavili sastav na pakovanje umesto opisa pojedinih sastojaka. Samo su zaboravili da napišu u kom obliku su koristili sve pobrojane biljke. Pretpostaavljam da su za u pitanju ulja, ali ne mogu biti sigurna za sve.

Update 2016. - Hemel changed their packaging. It is bulky, impractical, much larger than needed. On the other hand, they added ingredients list instead of just mentioning some ingredients the cream contains. They have only failed to mention which form of all these plants they used. My guess is oil, but I can't be certain if that is the case for all of them.


18 comments:

  1. Yes, I agree, sealing it in/preventing evaporation is a good thing, interesting review!

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is important to hydrate, but it is just as important to seal the moisture in. People often forget about it.

      Delete
  2. Krema super zvuči, uzeću je kad potrošim započete, jer verujem tvom "strašnom" sudu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za ovo sigurno nećeš zažaliti. Odlična je kremica, a traje dugo.

      Delete
  3. Meni već par godina svi preporučuju njihovu kozmetiku jer je prirodna (a neki kažu da nije, a mene samo nervira kad vidim sojino ulje, mislim da mi se kosa digne) i da njihova kozmetika treba da se nanosi na vlažnu kožu jer je koncentrovana i da se isplati kupovati je jer dugo traje. Volela bih da promene to sa sastavom i da stave ceo, potpun sastav.
    Stavljam i ovo na spisak pa kad mi se ukaže prilika, kupujem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim da vidim pun sastav, ali kada nešto čini ovakva čud mislim da mogu da oprostim što ne piše šta sve sadrži. Inače mi u kući koristimo razne Hemel proizvode već dugo, na čelu sa kremom za pete i kremom za negu predmeta od kože, ali tu su bile i krema za ruke i krema za lice, koristila sam njihov uljani skidač laka (nisam ga volela), ulje za kosu (ono je baš jako mirisalo na travke) i ulja za masažu (odlična su).

      Delete
  4. Drago mi je da najzad vidim negde recenziju, verujem da ce sad postati popularnija, sto mislim da zasluzuje. Ja imam tu kremicu vise od godinu i po dana. Nisam najredovnija, tj ne mazem svako vece jersam lenja :/, ali svakako mi je ostalo za jos koji mesec mazanja, prosto je nepotrosiva... Brzo vraca zanoktice u pristojno stanje kad ih zapustim i iako na prvi pogled deluje kao da je skupa kad se uzme u obzir koliko dugo traje mislim da je jedan od jeftinijih proizvoda. Meni jedino smeta ambalaza tj gustina kreme jer je nezgodno kopati je sa dugim noktima, mada i za to vec imam razradjenu tehniku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se za ambalažu - meni smeta što moram da je nokatnom pločom zahvatam umesto da je samo jagodicom pokupim, no ako je to jedina zamerka koju imamo, onda proizvod zaista valja. Drago mi je da i tebi odgovara.

      Delete
  5. Kod mene u jednoj od zadnjih Hemel recenzija, imaš sliku ove kreme stare 15 godina. Nije se promenila ni malo, ima je samo po rubovima, ali bi po svim pravilima trebalo da se do sada dezintegrisala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla sam tu sliku. Ja sam svoju kremu u takvom pakovanju davno potrošila, ali sam je obožavala, a ista je situacija i sa ovom :D Sjajan proizvod.

      Delete
  6. Ne volim jako masne kreme, vise volim da se brze upijaju pa mi je super Alverde, ali verujem da je ova spas ko ima bas suvu kozu oko nokta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne samo za suvu kožu, nego i za zanoktice koje se šire, što je moj problem.

      Delete
  7. Uh, dobro je, nisam jedina koja je koristila ovu kremu i pre 10 (i više) godina :D
    Sećam se da sam počela sa korišćenjem još u srednjoj školi (a tome ima skoro pa i 15 godina).
    Godinama sam išla na razne nadogranje, izlivanja i gelove i evo tek poslednjih godinu dana imam "svoje"nokte, tako da ću definitivno opet početi sa korišćenjem ove kreme. Cena je smešna, obzirom da krema i pored svakodnevnog mackanja (više puta) traje veoma dugo.
    Još samo da ti kažem da probaš i njihov odstranjivač laka. Uljani je, ima neki limunkasti miris, a može se koristiti i za negu noktiju (možda si probala i pisala, al sam ja to propustila...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam taj skidač, ali nije mi se dopao.

      Delete
  8. Mozes li da mi kazes gde sa tacno nalazi njihova radnja za Zelenjaku? :)
    Probala bih, pa kad sam u prolazu da je pokupim.
    Hvala unapred, Alekta*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radnja im je na uglu Prizrenske i Narodnog Fronta, taman kod ulaza u podzemni prolaz.

      Delete
  9. Ja sad koristim jedan krem od Oriflame i je meni bas dobar. Za ovaj nisam cula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako je to Oriflame Vitamin cream (ili tako nešto), sasvim razumem zašto si zadovoljna. Meni je ta kremica bila veoma prijatna.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...