14 September 2014

Matching Manicures - Half-moon


Balkanske blogerke danas daju svoje viđenje klasičnog polumesec manikira - manikira popularnog u međuratnom periodu. U pitanju je manikir u kome je polumesec u bazi nokta neobojen ili obojen jednom bojom, a ostatak nokta obojen drugom bojom, ponekada i sa vrhom u boji polumeseca. Ja sam se odlučila za jednostavniju verziju, a koristila sam Flormar 398 i Dance Legend Different View. Za oblik polumeseca sam koristila zaštitne nalepnice za zumbane papire koje sam kupila u Stylosu, a verujem da ih ima i u drugim bolje opremljenim papirnicama i prodavnicama kancelarijskog materijala.


Today Balkan beauty bloggers are taking on a half-moon manicure (or "moonicure") - a manicure that used to be popular in interwar period. This is a simple mani that has half-moon at the base of the nail unpainted or painted one colour and the rest of the nails painted a different colour, sometimes with tip the same colour as half-moon. I opted for a simple version with Flormar 398 and Dance Legend Different View. I have used hole reinforcement stickers to get half-moon shape.

Pogledajte i šta su druge blogerke napravile za ovu temu.

Have a look at what other bloggers have created.







28 comments:

  1. Aww, I like this color combo for your elegant half-moon mani!!

    ReplyDelete
  2. Prvo sam mislila da je lak crn, ali sam onda otvorila ovaj post gdje si samo njega slikala i predivan mi je. Obožavam te boje za koje ne možeš odmah da provališ jesu li crne ili nešto blizu crnoj, nadam se da ću ga naći u parfimeriji gdje kupujem Flormar lakove.
    Inače, savršeno, kao i uvijek. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma za ovaj je uživo jasno da je teget, nego juče nije bilo dovoljno svetlo da mogu to da uhvatim (a prekasno sam se setila da mogu da to podesim na aparatu). Prelep je u svakom slučaju i nadam se da ćeš uspeti da ga nađeš.

      Delete
  3. Jako lepa i elegantna kombinacija boja. Jedva cekam da vidim pun prikaz ovog Dance Legend laka, deluje zanimljivo kao i svi njihovi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj je baš poseban. Nosila sam ga šest dana, a to valjda govori dosta :D

      Delete
  4. Super je kombinacija boja :)
    Bas je dobro ispalo...

    ReplyDelete
  5. Jao Different View! :) Odlicna kombinacija! Da nisam usla u post od 398 mislila bih da je lak crn a to ne bi bilo cudno da nemam taj lak. :D

    ReplyDelete
  6. Mnogo mi se dopada ideja. Baš jednostavno i efektno. :)

    ReplyDelete
  7. Najviše mi se dopada tvoj manikir. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Nije takmičenje, ali hvala :*

      Delete
    2. Nije, naravno, nisam to ni mislila. Samo je ova kombinacija boja najviše po mom ukusu. :)

      Delete
    3. Znam, znam, samo ja nisam mogla da odolim da upotrebim tu frazu koju moj ortak koristi kada neko pohvali nekog drugog ili kada neko drugi ostvari uspeh u ortakovoj sferi interesovanja :D

      Delete
  8. super kombinacija boja, odlična manikura

    ReplyDelete
  9. Jedva čekam Dance Legend sutra :) Ovaj sneak peek obećava :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da će ti se svideti. Mene je potpuno oduševio.

      Delete
  10. danas smo baš elegantni *.*
    jedva čekam vidjeti dance legend, kladim se da bude mrak :D

    ReplyDelete
  11. Odlicno je! Kako sam volela FM 398 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Više ga ne voliš ili si ga junački potrošila?

      Delete
    2. Junacki je potrosen jos prosle zime cini mi se :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...