07 March 2015

25. sajam kozmetike "Dodir Pariza"


Danas i sutra se u hali 2 beogradskog Sajma održava 25. međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja "Dodir Pariza". Većina izlagača koje smo navikli da vidimo na sajmu kozmetike ponovo učestvuje, a ima i nekih novih učesnika. Najveće iznenađenje mi je bio povratak jeftinijih brendova lakova za nokte, mada ne onih koje smo ranijih godina viđali na sajmu. Uz dobro društvo, koje su činile Jelena, Meri i Di, dan na sajmu mi je proleteo. Njihove utiske (i više o nelakoholičarskoj ponudi) možete pročitati ovde, ovde i ovde.



Prva stanica mi je uvek OPI štand (štnd 50). Kopanje po korpici sa lakovima za 500 dinara predstavlja poseban doživljaj, a ovog puta su se pored sada već očekivanih Mapeta, šljokica i pucajućih lakova u korpici našli i lakovi iz Holland i San Francisco kolekcija, a dominirao je Muir Muri on the Wall. Noviteti koje smo očekivali da stignu (kolekcije 50 Shades of Grey, Hawaii i Soft Shades) nisu stigle za sajam, ali bi do kraja iduće nedelje trebalo da se nađu u prodaji. Infinite Shine hibridni lakovi, koje smo takođe očekivali, biće dostupni samo salonima, tako da nije zgoreg da ako volite dugotrajne lakove, ali ne i sušenje u lampi proverite u svom obližnjem salonu da li nude i manikir ovim lakovima.


Aluna (štand 49) je ponudila Jessica lakove i tretmane za nokte, kao i Cuccio i Cuccio Naturale program za manikir i pedikir. Lakovi su na specijalnoj sajamskoj rasprodaji po ceni od 500 dinara (i Jessica i Cuccio), a tretmani su na popustu i cena im varira od 660 do skoro 1000 dinara u zavisnosti od konkretnog tretmana. Cuccio lakovi, koji su trenutno dostupni za kupovinu samo u Aluni u Novom Sadu uskoro treba da se pojave i u Beogradu.


Alessandro (štand 46) je privukao ljubitelje Striplac-a, ali ima i klasičnih Alessandro lakova. Obični lakovi su 400 dinara, mini lakovi iz Sunday Rose kolekcije su 300 dinara, a imaju i CC (Color&Care) liniju neutralnih lakova. Još uvek ima Heavy Metal lakova i oni koštaju 550 dinara. Kreme za ruke koštaju po 650 dinara, a sredstva za negu prirodnih noktiju se kreću od 750 dinara do preko 1000 dinara.


Na Morgan Taylor štandu (126a) očekuje vas nekoliko različitih popusta u zavisnosti od broja kupljenih proizvoda. Puna cena lakova je 984 dinara, a na sajmu ih možete kupiti sa popustom od 20% (do 6 komada), 25% (6-12 komada) i čak 35% za 12 i više kupljenih lakova. Novitet je Cinderella kolekcija, a stigla je i dopuna laka Rebel With a Cause.


Unitech (štand 1) tradicionalno ima široku ponudu proizvoda za salone i za ličnu upotrebu, a meni je najzanimljiviji CND asortiman. Najnoviji proizvod u CND ponudi, keratinski tretman Rescue RXx nismo mogli da vidimo jer je najavljen tek za kraj marta, ali zato je stigla prolećna kolekcija Vinylux i Shellac boja - Flora & Fauna. Na sajmu je Vinylux na posebnom popustu - lakovi su na sniženju od 50% i koštaju 598 dinara, a preostali CND program je na sniženju od 10%. Vinylux nadlak je 611 dinara.


Kao uvek najveći prostor zauzima Alexandar Cosmetics. Redovi China Glaze, Seche i IBD bočica su uvek privlačan prizor, ali novih kolekcija za sada nema. Nadala sam se da će stići Road Trip kolekcija, ali na nju ćemo morati da pričekamo nekoliko nedelja. Pre nje će nam stići Electric Nights, letnja kolekcija. Iako nema veze sa noktima mislim da vredi da spomenem da se za kupovinu NYX kozmetike u nekoj većoj vrednosti dobija i NYX poklon - olovka za usne i paleta šljokica u lepoj čipkanoj vrećici.


Karika group (štand 48) posle pauze od godinu dana ponovo izlaže na sajmu. Crisnail lakovi su me uprkos privlačnoj ceni od svega 269 dinara ostavili ravnodušnom, ali ako ste u potrazi za dobrim papirnim turpijama savetujem da ih pogledate ovde.


Depil Medic Shop (štand 32) ima širok asortiman potrošne salonske robe (uključujući moj omiljeni litarski aceton), ali i neke stvari koje smo ranije uzimali na štandu Nail Line iz Subotice, pre svega Konad pločice i drugu opremu za pečatiranje. Poneli su i nešto Golden Rose i Moyra lakova za nokte.


Crystal Nails (štand 136) uglavnom ima program za nadogradnju/izlivanje noktiju, ali su poneli i klasične lakove, baze, nadlakove i ulja za zanoktice. Neki lakovi se mogu naći i za svega 200 dinara, tako da nije loše obići i ovaj štand, ali imajte na umu da Crystal Nails lakovi sadrže toluen.


I Mystic Nails (štand 122) osim opreme za nadogradnju noktiju nudi klasične lakove za nokte. Lakovi My Style imaju 15 ml i koštaju 540 dinara. Fotdizajn dekoracije su ono što na ovom štandu uvek nalazim i ovom prilikom one koštaju 150 dinara, a trake za ukrašavanje noktiju su 90 dinara i čini mi se da su ovde najpovoljnije.


Eveline (štand 133) ne učestvuje na sajmu prvi put, ali ranije nisu donosili lakove za nokte. Ovom prilikom su doneli MiniMax lakove, koji na sajmu koštaju 90 dinara. Možete kupiti i Eveline tretmane za nokte i zanoktice, po ceni od 260 dinara, a za pojedine tretmane postoji i posebna ponuda da se uz jedan kupljen tretman dobije neki drugi na poklon. Novitet u ponudi im je Argan Elixir 8in1, ulje za nokte i zanoktice.


Turski brend kozmetike Moda je za mene novina, ali lakovi po ceni od 80 dinara nisu nezanimljivi. Nalaze se na štandu 41.


Ultra Sun ćete naći na štandu 125, ali nećete moći da kupite robu već samo da se informišete o njoj u veoma ugodnoj atmosferi. Zato su dali popust od 15% u svojoj radnji u Gandijevoj, a popust važi od danas do 10. marta.


Popularnost gel laka i nadogradnje/izlivanja/ojačavanja noktiju ne jenjava i većina izlagača koji imaju program za nokte je usredsređena upravo na ovu sferu (Nail System Prima, NailPerfect, ProNails, Long Nails...). Vredi doći ukoliko planirate da se opskrbite lakovima i sredstvima za manikir jer je ponuda bogata, a ima i popusta. Ulaznica je 350 dinara, a sajam je otvoren danas i sutra od 10 do 20 časova.


U nedostatku novih kolekcija koje sam očekivala okrenula sam se novim brendovima ili brendovima za koje ranije nisam ostavljala dovoljno novca. Pre svega mislim na CND Vinylux, koji je skup pod redovnim uslovima, ali sada je na popustu kakav ne treba propustiti. Našla sam i skoro sve nijanse Cuccio lakova koje sam želela da probam i veoma će me radovati da vam javim utiske o ovim lakovima. Morgan Taylor listu želja sam skroz ispraznila te sada iščekujem da vidim šta nam spremaju za jesen i zimu. OPI korpica je dopunila moju kolekciju lakovima oko kojih sam se ranije dvoumila, a sredstvo za piling zanoktica kojim Prase neguje papke je proizvod kakav nikada nisam koristila i radujem se isprobavanju. Di mi je do sada u par navrata hvalila Alessandro kreme za ruke pa sam podlegla čarima Hands!Up kreme sa mirisom jasmina. Bez obzira na to što mi prethodno kupljene Mystic Nails dekoracije stoje neiskorišćene, ovim macama nisam mogla da odolim. I na kraju se tu našla i Crisnail 400/400 turpija, jedina turpija kuju iznova kupujem otkad sam prešla na staklene turpije.
Šta ste vi sve lepo videli ili kupili na sajmu?

22 comments:

  1. Ipak sam odlučila da preskočim ovaj sajam, tako da se čuvam za oktobar. :D
    I upravo zbog tebe sam se najviše zainteresovala za Zoyu i Morgan Taylor, pa te štandove prevrćem sledeći put. :D
    Izabrala si interesantne lakove. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne moraš se čuvati za oktobar. Već u aprilu nas očekuje naredni sajam. mada na njemu Morgan Taylor neće učestvovati, ali biće Zoje.

      Delete
  2. Oh I wish I once in my life could attend something like this with a lot of polishes to drool over :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. This expo wasn't as exciting as it can be, and it has nothing to Russian and Ukrainian ones. Have you seen reports from those expos? Wowzers!

      Delete
  3. Odlican ulov a boga mi i izvestaj. ;) Zao mi je sto je Cuccio ovaj put imao slab izbor lakova za razliku od jesenjeg sajma. Trebale smo kupiti po jednu Modu pa nek ide zivot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam videla neku Modu da mi je baš zanimljiva, a Cuccio ipak nađoh 4/6 sa spiska, a peti mi nije odogavarao pored Haringice. Svakako je na jesenjem bila bolja ponuda, ali radujem se što će sada biti dostupni i u Beogradu pa ću ako mi se prohte moći da odem i uzmem koji. :D

      Delete
  4. super je sto imate ovako veliki lijep sajam te sto ste u mogučnosti vidjeti i kupiti sva sto vas zanima ili zelite :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je kada stignu nove kolekcije, a sada smo malo u zaostatku :D

      Delete
  5. Odličan ulov. Posebno mi je zanimljiv zeleni Vinylux.

    ReplyDelete
  6. Prvi put sam danas bila na sajmu i relativno sam zadovoljna svojom kupovinom. Jedino mi nije jasno zašto za Morgan Taylor stoji da je popust 20% za do 6 lakova itd. kad su bili 660 din. i za kupljena bilo koja dva dobija se bilo koji gratis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupih dva MT, a ne dobih ništa gratis. Ne bunim se jer sam ionako već pokupovala sve MT koje sam želela, a na cenu iskreno i ne obratih pažnju, ali, da, i meni za dva laka beše 660 dinara, što je 33% manje.

      Delete
    2. Znači ako neko ne zna, ni ne dobije taj gratis. Setila sam se akcije pa pitala i lepo uzela 3 komada. Sve u svemu, ponuda je bolja nego što su najavili.

      Delete
    3. Ja sam se vodila onim što je bilo na zvaničnom profilu, a tamo nije bilo reči o poklonu uz kupovinu. Iskreno, dok nisi ostavila komentar nisam ni uzela da sračunam koliki je popust bio.

      Delete
    4. Postavili su neki dan status za 2+1, ali da važi za određenu paletu. Kako god, ko je hteo taj je pazario, bez obzira na popust. :D

      Delete
    5. Ta objava mi je promakla. U svakom slučaju se slažem - ko je hteo taj je i pazario, a i mi među njima. :D

      Delete
  7. baš mi čudno za ultrasun, poludela bih da držim nkeo zojče u ruci a da ne mogu da uzmem :D dobar ulov

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne možeš ni da ga uzmeš u ruku :D
      Treba da vidiš kako su lep štand napravili. Vitrine sa raznim proizvodima iz njihovog asortimana, unutra stočići i stolice da možeš da sedneš i da natenane ugovaraš poslove, bez gužve, bez nervoze. Sve je veoma ugodno, veoma profesionalno.

      Delete
  8. Wow, how many brands and products! Our beauty exhibitions are equal to zero seeing yours now!
    You bought some great polishes, I am very curious about all of them!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This one is presented as the largest regional beauty expo so the diversity is not surprising, but it is nothing compared to Cosmoprof in Bologna and from what I've seen on other blogs, in terms of nail polish it is nowhere near InterCharm in Kiev..

      Delete
  9. ovo ti je kao kad umreš i osvaneš u raju, mislim da bih se totalno izbezumila pri pogledu na sve ove šarne bočice ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba jednom da dođeš na sajam da se družimo i zajedno izbezumljujemo :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...