10 March 2015

Maybelline Colorshow Red Excess


Prošle godine sam još uvek bila veoma zaljubljena u teksturisane lakove i na putovanju sam uspela da nabavim dva od tri Maybelline Colorshow Crystallize laka za kojima sam tada silno patila. I dalje volim teksturce, ali nisam više tako grozničava kada vidim neki koji poput ovog ne može da se nabavi kod nas.


Last year I was still head over heels in love with textured polishes and on my trip to London I managed to get two of three Maybelline Colorshow Crystallize lemmings. I still love textured polishes, I'm just not as frantic when I see one that can't be bought here.



Maybelline Colorshow Crystallize 235 Red Excess je crni teksturisani lak sa sitnim crvenkasto-bakarnim šljokicama. U bočici se vidi kako se šljokice prelivaju, ali na noktu one ne pokrivaju dovoljnu površinu da bi duohrom efekat bio vidljiv. Celokupan utisak je suviše braon za moj ukus, ali to na osnovu bočice nisam mogla znati. Po pitanju teksture, ovo je prilično klasičan teksturisani lak. Tekstura je fina i sitnozrnasta, a zrnaca ima dovoljno da se kompletan efekat bez praznih mesta postiže iz dva sloja. Brzina sušenja je prosečna za teksturisani lak, ali postojanost je daleko ispod proseka. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


Maybelline Colorshow Crystallize 235 Red Excess is a black textured polish with small coppery-reddish glitter. You can see the shift of colour in glitter in the bottle, but not on nails. On nails this polish looks brown, but I couldn't know that from the bottle. In terms of texture, this is quite a regular textured polish. Grit is fine and small and there is enough of it to get full effect without bald spots in two coats. Drying time is average for a textured polish, but staying power is far below the average. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

OPI Stay The Night - Maybelline Colorshow Crystallize Red Excess - Golden Rose Holiday 58

Šljokice u Red Excess podsećaju na one u Golden Rose Holiday 58, ali bazne boje ovih lakova su upadljivo različite. OPI Stay The Night je crn sa crvenim šljokicama, ali šljokice u njemu su krupnije i više vuku naroze nego na bakarno.

Glitter in Red Excess resembles glitter in Golden Rose Holiday 58, but base colours of these two polishes are nowhere near. OPI Stay The Night is black with red glitter, but that glitter is larger and more pink-leaning than glitter in Red Excess.

18 comments:

  1. It's a true Vedrana polish <3 - I bet it's gorgeous with top coat too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haven't tried it with top. It started to chip so soon that I didn't want to waste top coat on it :D

      Delete
  2. Na prvu me podsjetio na OPI, ali moram konstatirati da su i OPI i GR puno ljepši - srećom pa imam oba i ne žalim... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se - i OPI i GR su lepši, a GR je daleko kvalitetniji.

      Delete
  3. Definitivno Opi i GR su lepši, ali i je ovaj lak zanimljiv na svoj način :) Čini mi se samo da je Maybelline više mat i više zrnastiji od druga dva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Više je mat od OPIja, a teško je reći za GR jer je GR svetlucaviji :D

      Delete
  4. Ja sam još uvik u smeđoj fazi, ludim za smeđim lakovima. Čim sam vidla post reko oooooooooo :D Znaš na što me podsjeća? Smrvljeno lišće po asfaltu :D

    ReplyDelete
  5. Ja sam izgleda jedina kojoj je Maybelline najlepši? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da je tako :D
      Meni se super složio sa bordo-braon džemperom koji sam nosila tog dana, ali inače bi mi bilo teže da ga uklopim.

      Delete
  6. Lepo izgleda, dobra su mu zrnca,ali pripadam većini kojoj se više dopadaju OPI i Golden Rose. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da ovo nije bila najuspešnija nijansa.

      Delete
  7. meni je super, izgleda mi totalno halloweenski <3
    ako ga se budeš rješavala, sjeti me se :D

    ReplyDelete
  8. obožavam, mislim da je ovo peskić koji mi se najviše sviđa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno? Čekaj onda da vidiš drugi koji imam :D

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...